Stockholm syndromet

Såg det här klippet när jag läste Mimis blogg (mimamimi.blogg.se)

Störtskönt!

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

2009-04-26

Söndag. Molningare idag. Ändå varmt. Men det blåser kyligare vindar än igår. April går mot sitt slut. I maj drar studentyran igång. Jag lyckas inte dras med. Varför börja låtsas nu?

Så.
Vad gör jag en dag som denna?
- skriver Bohemian essay
- skriver debattartikel
- skriver PA utvärdering
- tittar på em gammal film på TCM
- hänger på THF
- funderar på min novell or whatever it is

Den sista punkten är oundvikligen den som tar uppp mest tankeverksamhet. Jag har börjat få fram en story, med två huvudpersoner. Det känns bra. Men sen då? Mit största dilemmma just nu är om jag ska slänga in en till person med en egen storyline för att driva de hela vidare. Alternativet är att jag håller mej till Katarina och Oliver och försöker berätta deras historia, risken är att det inte blir så långt. Eller så blir det hur långt som helst. I ärlighetens namn vet jag inte helt vad Oliver och Katarina vill berätta för mig, för er alla. Så jag antar att jag ska ge dem lite mer tid, om de vill att en tredje karaktär ska få plats så kommer de låta mig veta det. Ja, jag är aningen störd, men jag tror verklgen att man måste låta sina karaktärer få bestämma ibland. Om man låter deras personligheter och drag växa inom en, så att man lär känna dem och låter dem bli en del av sig själv - då kan man sedan berätta rätt historia med rätt ord!
Alltså ingen tredje huvudkaraktär. För tilfället i alla fall. 


                       ~Wir müssen über 1000 meere weit~xoxo 
Em

                      

Berlin 2008


REM - Losing my religion


2009-04-22

Idag är en ganska värdelös dag. jag kom till skolan i tid bara för att se att vi inte har någon lektion. Första och sista lektionen är klockan två. Och den hinner jag bara vara med på i kanske...tio minuter. För jag ska till Sandviken, har tandläkartid kl 15.20. Jag har försökt fått lite gjort i alla fall, försökt skriva min bohemian essay som är i KK och EngC. Har fått till en sida...är nöjd med kanske halva den sidan. Haha *ironiskt skratt*
Jag känner mig skum idag. Tom men tung på samma gång. Ledsen, men likgiltig. Som sagt, skumt.

Jag kommer inte sakna den här skolan.
Jag kommer inte sakna de här människorna.
Jag kommer inte sakna den här staden.
Vilken stad? Gävle, Sandviken, Kungsgården, Storvik, Hofors.
Der blick zurück ist schwarz. So I won't look back.


Jag längtar efter att den här boken ska komma ut i affärerna i slutet av augusti. Anna Jörgensdotter är en av mina favoriter bland författare som skriver på svenska, hon och Jonas Gardell delar första platsen.xoxo
Em

In die nacht ( unplugged) - Tokio Hotel

För att det är en av världens vackraste sånger.


Anti stalkers

FYYY FAAN för stalkers

Jag är så glad att THF alltid haft 100% respekt för killarnas privatliv och nolltolerans på stalkerfoton, videos och liknande.

Snälla, skriv under den här petitonen: http://www.petitiononline.com/privacy1/petition.html

2009-04-17

Förlåt.
Det var sjukt längesedan jag bloggade.

Min helg var bra, köpte converse i måndags. Really nice. Tisdagen spenderade jag i kyrkan, vi fixade tacofest för över 50 pers. Och fixade mackor till ca 200 som vi delade ut i onsdags. Konserten blev en succé. Jag hade tänkt blogga igår men Tom Kaulitz kom i vägen. Det är en riktig karusell kring honom just nu i fandomen...my only hope is that he is ok. Det är det viktigaste för mig.

Jag ska ha prov om ett tag. Typ..en timme kanske. Jag har inte direkt pluggat så vi får väl se hur det går.

Bloggar igen så fort jag kan. Lovar att försöka göra det oftare. Har lite bilder från förra veckan när jag var hos iza som jag skulle vilja lägga upp - gör det när jag kommer hem.

xoxo
Em

2009-04-12

Jag håller på och skriver på något. Det är spännande, nytt, annorlunda, okänt. Jag gillar det. Det känns lite som att kasta sig ut för en klippa utan livlina. Jag gör på ett helt annat sätt än jag normalt gör när jag skriver. Låter mig inspireras av musik, låter en tanke komma och stanna på pappret även om den i nuet inte verkar passa in alls. Låter storyn komma allt eftersom, personerna också. Jag har två huvudpersoner nu i alla fall - tror jag. Katarina och Oliver. Men det kanske förändras. Vem vet - inte jag. Och det gör det så otroligt spännande...


Hämtade min lön idag, för fredagens arbete - så synd att jag inte kunde jobba igår. Förbannade allergi. Fick i alla fall 500 spänn för fredagens sex timmar. Helt ok. Nästan ett par skor. Ska köpa ett par converse så fort jag fått ihop pengar, eftersom jag fick 100 kronor i försenad födelsedagspresnet (väligt försenad då jag fyllde år i februari :p ) så har jag n så det räcker. Ett par svarta Converse a'la 600 kronor. Snart mina. Känns bra.

xoxo
Em


                                                         


Hillsong - The time has come


2009-04-11

Hej!

Nu har jag verkligen uppdaterat dåligt. Mitt försvar? När jag kom hem i torsdags var jag bakis och vi hade släktmiddag, inte den bästa kombinationen....Efter den kvällen var jag slut. Igår jobbade jag hela dagen, det var jätte trevligt men jag fick en rejäl allergisk reaktion och spenderade gårdagskvällen med att trycka i mig mediciner och funder apå att ringa efter ambuland. Jag kanske skriver mer om mina allergier en annan dag - de förtjänar nästan ett eget inlägg.

Idag känner jag mig seg, kroppen är inte till för att ta emot så mycket mediciner på en och samma gång. Ikväll blir det antingen ännu en påskmiddag med en annan del av släkten. Min farmor och farfar kommer hit : )

Nu ska jag försöka få lite gjort, THF bland annat.

Bloggar antagligen igen senare idag

xoxo
Em


2009-04-08

Hejhopp!

Det blir ett kort inlägg idag. Ska hinna dammsuga mitt rum, käka lite fil och packa ihop lite saker innan jag ska med bussen om 1 timme. Ska till valbo för att träffa iza, vi ska flumma på köpis och sedan gå hem till henne. jag blir där till imorgon. Då ska jag träffa Elin i Sandviken innan jag far hem.

Har fått nackspärr, på höger sida. Not nice. Förhoppningsvis släpper det, ska ta 2 alvedon innan jag åker.


Okej, då ska jag ta och gå nu. Vet inte om jag kommer hinna blogg mer idag. Annars får ni höra från mig imorgon.

xoxo
Em

Miss Li - I heard of a girl


2009-04-07

So...whats up?

Jag var riktigt dutkig med att uppdatera bloggen igår om jag får säga det själv. Lite sämre idag tyvärr. Men nu skriver jag i alla fall ett litet inlägg helt tomt på något meningsfullt...
Jag vet helt ärligt inte vad jag ska skriva.

Men okej. Hm. Vad har jag haft för mig idag? Jag har kollat på en tysk såpa på youtube, den heter Verbotene Liebe och är faktiskt riktigt bra - för att vara en såpa... Sedan har jag promenerat till Konsum och köpt mjölk, dum som jag var köpte jag ingen plastpåse så jag fick bära paketen i min famn hela vägen hem - så nu har jag ont i armarna. Typiskt korkat Emelie ögonblick.

Ikväll ska jag köra pappas fru till Valbo så hon får shoppa lite nya skor åt min halvbror och lite påskmat åt oss alla. Imorgon ska jag själv till valbo för att sova hos iza, min bff och kusin., Im looking forward to that! På torsdag ska jag förhoppningsvis träffa Elin och fika med henne i Sandviken ( måste bara prata med henne om det först...för sist vi pratade så bestämde vi egentligen något helt annat...) och den kvällen kommer också pappas frus mamma med sin man förbi på middag (shiet vad komplicerat det där lät haha).

Långfredagen och påskafton ska jag jobba, det är Gästrike Konst på rosenlöfs och jag har chansen att tjäna lite extrapengar - och det sitter ju alirg fel. Även om jag inte riktigt gillar tanken på att jobba på långfredagen...det borde egentligen vara en dag att ägna åt funderingar kring jesu idande och död på korste. Anywhow, jag tror inte att Jesus blir alltför upprörd om jag jobbar den dagen, han är ju trots allt den som plockade säd från åkrarna på sabbaten när man inte fick utföra något arbete alls.

Yeah. Ni kanske inte fattat det innan men ja, jag är kristen. Inget konstigt med det. Kanske skriver mer på det ämnet en annan dag. Jag önskar att jag haft möjlighet att se musikalen Jesu Christ Superstar när den gick med Ola Salo som Jesus, för jag hört mycket bra om den. Sedan är Ola Salo en riktig fantastisk människa som jag beundrat ända sedan jag börjadelyssna på The Ark när jag var 14.

Meddelandet från Bill igr var väl inte så mycket att hurra för - precis som jag trodde. MEN....shit vad hans röst var sexig, mycket sexigare än jag mindes att den var. Det var härligt att höra hans röst igen.

Så det var nog allt för nu.
Peace out!

xoxo
Em
Poetry

Jag skriver en hel del. Bland annat så skriver jag poesi. Nu var det ett bra tag sedan jag skrev en dikt så i kväll kan jag bara bjuda på en gammal. Men jag tycker att den passar mitt humör just nu.

----

Nu vill jag öppna

inte bara ögonen

utan hjärtat också

våga öppna dörren och släppa in

solen, luften, hösten


Nu vill jag våga mer

stå utanför någons dörr och ringa på

våga hoppas på att bli insläppt

hoppas på att kanske bli omfamnad

av någon annans doft


Nu vill jag vara allt som jag inte brukar orka vara

som jag inte brukar vilja visa

våga bära

oket på mina axlar, ska bli lättare

när alla ser det


Nu vill jag fånga

en hand i min, en sekund av samhörighet

långt bort från ensamhet

ändå så nära


Nu vill jag släppa känslorna som tunga hänger över mig

låta dom komma ut

försvinna, rinna bort

ersättas av nya, bättre minnen

andra tankar


Nu vill jag falla som löven från träden

vill jag falla

och jag vill

att du ska fånga mig

-----

xoxo
Em


Moto Boy - Beat heart


2009-04-06

Så var det morgon igen. Jag är antagligen den enda som är korkad nog att vara uppe redan, alla smarta människor som har påsklov sover än.

Jag lovade ett vettigare inlägg så här kommer det.

Solen skiner utanför fönstret, jag känner att påsklovet hade inte kunnat komma vid en bättre tidpunkt - alla behöver vi vila nu innan det blir dags för slutspurten. Om 2 månader och 5 dagar tar jag studenten. 3 dagar efter studenten åker jag till Berlin, kommer vara där en vecka. Längtar.

Har suttit inne på THF sedan jag slog upp datorn. Allt ser lugnt ut, mer eller mindre. De flesta av medlemmarna sover nog de också. Smarta som de är. Sanningen är att jag har svårt att sova på mornarna om jag nte är riktigt riktigt trött. Om jag varit ute kvällen innan och har alkohol i kroppen när jag lägger mig, då sover ag alltid länge. men annars, i vanliga fall, brukar jag vakna vid 8. Det kan vara ganska trist, men ganska bra ibland också för jag hinner få mycket gjort på förmiddagen.

Idag ska jag skriva klart mitt Projektarbete. Blev egentligen klar med det igår men idag ska jag rätta lite stavfel och sedan ska jag skicka iväg det. Hur skönt som helst att slippa ha det hängande över sig. Idag ska det komma ett meddelande från Bill också, Bill Kaulitz i Tokio Hotel. jag har inga höga förhoppningar på att han ska komma med några spännande nyheter, det blir skönt bara att få höra hans röst.

Jag har inga särskilda planer för det här lovet men än att vila upp mig, kanske träffa lite kompisar som jag aldrig hinner träffa i vanliga fall och så plugga så klart, men jag ska plugga ytterst lite. Just det, lovets sista dag är den 14e april och då ska jag in till kyrkan i stan och vara där hela dagen med alla de andra från den kristna föreningen på skolan. Vi ska få besök från Ny Generation och vi ska ha en tacofest på kvällen. Jag kommer sova kvar också eftersom vi ska till skolan redan före åtta dagen efter. Vi ska dela ut gratis frukost till våra klasskamrater och sedan klockan 11 har vi fixat så att ungdomarna från Ny Generation ska ha en lunchkonsert. Det kommer bli två riktigt roliga dagar!

I helgen anmälde jag mig till Universitetet i Örebro. Nu är det bara att hoppas att jag kommer in. I så fall flyttar jag dit i höst. Det ska bli så skönt att komma bort härifrån.

xoxo
Em


en stjärna på asfalten

The stars will guide you home

Mind over matter

Mystiskt detta inte sant?
Jag har en ny blogg. Kommer ag att lyckas hålla den här bättre uppdaterad än den förra? Ingen aning.
Den som lever får se.

Hjärtat känns tungt att bära just nu. Känns som att jag befinner mig mitt i en stadigt nedåtgående trend, en lågkonjunktur eller bara ett oväder. Ingen trevlig känsla. Men ag kämpar på. Alla trender vänder. Föresten finns det inte så mycket mer att göra än att fortsätta gå framåt. Mind over matter helt enkelt, bara att bestämma sig för en väg och sedan gå den oavsett känslomässiga motgångar. Nobody is happy all the time.

Jag ska försöka få till ett vettigare inlägg imorgon. Just nu är jag bara för trött.

Så, imorgon kommer alltså ett inlägg där jag försöker vara något mer seriös och förklara vad jag vill få ut av den här bloggen. Om jag nu vill få ut något alls, jag är inte riktigt helt säker på det själv än.

xoxo
EmBerlin 2008


RSS 2.0