Gott Nytt År - Mitt 2010 lista


1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Köade 14 timmar i -10 och snöstorm.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Yes, att börja träna och det gör jag än.

3. Fick någon du känner barn?
Nej, men ett är på väg.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Italien och Cypern.

6. Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?
Tydligare framtidsplaner.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
4e mars 2010.

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Konsertresorna och alla fina vänner jag lärt känna i Örebro.
9. Vilket var ditt största misstag?
Hm...vet faktiskt inte. Behöver nog fundera lite mer på den.
10. Vilket var ditt bästa inköp?
Konsertbiljetter, och min kappa.
11. Vad spenderade du mest pengar på?
Konsertresor.
12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Konserter, vänner, familj.
13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Yes, moppe-omkull-körning.
14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?
TokioHotel-Noise

2010-12-25

Blev en bra julafton. Mys hos mormor med julklappar, sedan hos pappa på kvällen. Fick en tetång, tre olika sorters löste, en bok om ledarskap, årskort telia till mobilen med fria sms till alla i ett år, en pjamas, ljuslyktor, presentkort på hudvårdsprodukter, extern hårddisk, kashmir sjal. Eclipse på blue-ray, och pengar. Tror det var allt. Har särket glömt något nu bara för det haha.
Nu ska jag återgå till juldagens bestyr, som mest består av att utföra livräddning på min gamla laptop gemom att flytta över det mesta till nya hårdisken - awesome!!
Imorgon blir det gröt hos farmor sedan bandy, SAIK-Broberg, med tjocka släkten.
xoxo
Em

Det är inte fel att #prataomdet

Hade inte tänkt skriva något om det här, har twittrat lite smått om det de senaste dagarna och tänkte väl att det fick räcka så. Men jag blir så irriterad!
Jag pratar inte om det för jag har inget att prata om, tack och lov. Men jag läser andras berättelser och vill verkligen att alla ska känna att det funkar att prata om det! Oavsett vad det rör sig om. Oavsett om det är en man eller kvinna som berättar hur han eller hon "tagit" sex trots att det funnits en osäkerhet kring ifall partnern faktiskt varit så sugen på det. Eller om det är en man eller kvinna som berättar om gråzoner och hur svårt det är att säga nej eller ens veta om man borde säga nej. Eller om det är män eller kvinnor som berättar om regelrätta våldtäkter som de aldrig anmälde pga skammen.
Det är viktigt.
Det som irriterar mig är hur det här förminskas, pga Wikileaks. Att diskussionen kom igång har sitt ursprung i anklagelserna mot Wikileaks snubben vars namn jag inte orkar nämna då jag tycker att han redan förnkippas för mycket med detta ämne. Jag struntar fullständigt i vad han är skyldig eller oskydlig till. Jag tycker att Wikileaks är bland det bästa som hänt i år, men det betyder inte att jag måste tycka om snubben. Eller tycka att det är rätt att hänga ut tjejerna som ankalgar honom, och anklaga dem för konspiration. HerreGUD, konspiration? Konspirationsteorier är så 2006.
Att genom detta skumma tankesätt, denna knasiga logik, börja trycka ner alla som nu väljer att prata om det, tycker jag är så sjukt fel!!! Att säga att det rör sig om galna feminister, konspirationer. Hallå?? Jag anser mig inte vara feminist, tycker inte att det finns något som heter så. Men det är ju min personliga ståndpunkt. Det finns fantastiska människor där ute som kallar sig feminister, men jag diggar dem för att de är fantastiska människor med fantastiska åsikter. Ordet feminist används bara som ammunition numera. Och gärna som något dåligt.
I vilket fall som helst, jag är så trött på sånt här. Svenskar i synnerhet verkar ha svårt för att ta saker på allvar, och låta en sak vara ifred, inte blanda ihop hundra olika saker och vida på samband och konspirationer. Det är så otroligt tröttsamt. Låta prataomdet vara en sak, Wikileaks en annan.
Nu ska jag inte blogga mer förrän lagom till nyår hade jag tänkt. Så jag upprepar det jag skrev i förra inläget;
God Jul!
xoxo
Em

Frohe weinachten

God Jul
allihop!
xoxo
Em

B.K

Lyckades göra den här bilden i PS. Riktigt nöjd med mig själv.
Det enda jag inte gillar är att den är så grynig och oskarp. Men man lär så länge man lever ;)

2010-12-15

Hejhopp!

Det här inlägget får vara bildlöst, då jag verkligen inte är i kamera-form idag. Ska till min frisörska på lördag och klipa håret samt färga slingor, då ska det bli lite bilder tagna i alla fal. Promise.

Sitter här och försöker återfå den där sköna julstämningen jag hade för några veckor sedan, den har helt drunknat i allt jag har haft på agendan senaste veckorna.

Men nu börjar det lugna ner sig. När helgen kommer så kommer det mesta vara färdigt. Och nästa vecka på torsdagen (yes...det är dagen före julafton) får jag äntligen jul-ledigt. Även om den ledigheten kommer innefatta att skriva ner opponering inför seminariet direkt efter jul - men det är sånt man får ta!

Vår trycksak blev jättesnygg och hemsidan är på god väg den också. Kampanjplanen är skriven, det är lite bilagor som ska till bara. Och min egen hemsida, som vi skulle göra till en individuell uppgift, är nästan klar. Ska in med lite fler navigations-länkar bara.

På tisdag kommer nästa nummer av Lösnummer ut. Jag har skrivit krönika och Vänta lite. På tisdag kör vi åter utdelningsevent i Långhuset, denna gång i Studentcentrum. Ska köpa pepparkakor att bjuda på och fixa ihop lite julmusik. De enda julskivor jag äger är Peter Jöbacks och Magnus Carlsson, men jag antar att det får duga ^^

Har blivit lite beroende av ett schackspel som finns i min dator. Lyckades vinna två matcher igår kväll. Har spelat spelet ca 100 gr sedan jag köpte datorn (för 2 och 1/2 år sen) och har lyckats vinna 2 ggr. Har fått oavgjorda partier 8gr. Så 10% av gångerna har jag inte förlorat. Eller snarare, 90% har jag förlorat. Det säger ju en del om hur dålig jag är påschack. Men det är kul! Och jag är envis!

Nu ska jag återgå till disken.

Love ya, see ya...

xoxo
Em

Contemplations
källa: weheartit.com


Om, om igen...

Det är inte mycket som jag kan se igen och igen. Tål bara repriser av vissa serier, som Greys Anatomy till exempel.

Men 2 saker som visats på TV i år, 2010. Kommer jag kunna se igen och igen. I flera år.

1. Vinter OS, främst 2 av herrarnas längdåkslopp. Staffetten och det loppet då de körde om som det var lag fast det var individuellt - magsikt. Elofson som gråter efteråt när han ska vara expertkommentator - oförglömligt!

2. Årets händelse är lätt Kronprinsess-bröllopett. Kan se det mest om och om igen. Men främst barnen som sjöng till brudparet kvällen innan på hyllnings-konserten. Och så klart, Prins Daniels tal. Det spelar ingen roll hur många gånger jag sett det, det blir "awwww" och en liten tår varje gång. Har inte träffat en enda tjej som inte reagerat på samma sätt haha.


December 2010

Missade att lista teevlig musik som var soundtracket till min november månad. Å andra sidan. november var en konstig månad och den färgades allt för mycket av THFs undergång. Ingen musik passade riktigt det temat.

Så nu kommer december musiken!

Red Hot Chili Peppers - Under the bridgeRobyn - Indestructible
Frank Sinatra - Let it snowDean Martin - Jingle BellsBing Crosby - White ChristmasThe Ramones - Merry Christmas I don't want to fight tonightxoxo
Em


Team Reinfeldt förstör Sverige bit för bit

Sitter och läser en artikel på Expressen.se om barn till utförsäkrade. Men det inte inte artikeln i sig, eller dess innehåll som upprör mig. Det är kommentarerna till den.

Finns det något som är så irriterande som dessa mini-debatter som uppstår i kommentatorsfält till artiklar? Där små människor kan gömma sig bakom anonyma namn och känna sig stora.

Jag tycker att det är ett förfärligt äckligt beteende.

Ang. just den här artikeln så handlar det om en 17 årig tjej som mår dåligt av att hennes mamma mår dåligtoch därför hoppat av gymnasiet. Hon har lyckats få en praktikplats, så hon har i alla fall någon slags sysselsättning. Hon har två systrar som är 15 år. En mamma som inte kan jobba på grund av förstörd axel och som nu är halvt utförsäkrad. Som istället för pengar från försäkrningskassan får aktivitetsstöd från arbetsförmedlingen. Som trots att hon har ont söker jobb, men inget får för vem vill ha en sjuk människa när en frisk söker samma tjänst.

Den här 17 åriga tjejen borde fokusera på att ta körkort, färbereda sig för att så småningom ta studenten och sedan planera för sin framtid. Men en arbetslös pappa som tvingats flytta många många mil bort för att gå en utbildning som han tvingats till av arbetsförmedlingen, som nu är tillbaka hemma men inte med mer än en praktikplats. Och med en arbetsskadad mamma som är trött och har konstant ont. Så har hon bekymmer som hon inte borde behöva ha.

Kommentarerna är sjuka. Vad behöver hon körkort för? Varför ska systrarna ha moppe-kort? Vad behöver de bensin för? Hallå...de bor i Norrland där avstånden är enorma. Klart de måste ha färdmedel. De bor i en villa, klart de inte kan vara panka. Hallå de kan ha köpt huset när det var bättre tider, och var skulle de bo, en familj på fem? I en etta och hyresrätt eller vad? De har Ajax på diskbänken, om de verkligen hade så dåligt med pengar borde de ha ett billigare diskmedel. HALLå?? Vad fan är det för fel på folk????????????+

Jag undrar verkligen. Vad. Är. Det. För. Fel. På. folk.

Flytta då, dit jobben finns. Jaha? Lätt gjort. Vi männsikor har något som kallas rötter. I form av familj, vänner skolor, arbetsplatser etc. Dessutom, i fallet med artikeln, ingen vill ändå anställa en sjuk om dem ställs mot en frisk.

Jag är inte insatt i exakt hur de här reglerna fungerar, men jag har fått för mig att för att få socialbidrag får du i stort sett inte äga någonting, inte ha några tillgångar, ingenting. Om jag skulle bli arbetslös efter att jag är klar med min examen (jag är student på Örebro Universitet) så skulle jag inte få rätt till bidrag då jag innehar sparade pengar. Till exempel. men vad då..har du sparade pengar ska du ju inte ha bidrag. Nä, kanske inte. Men 10 000 räcker inte långt. De pengar som jag slitit för och sparat länge, skulle ta slut på ett par månader bara för levnadskostnader. Dessutom, ta ett lågavlönat jobb och du har inte rätt till bidrag, bidragen skulle kunna vara högre än lönen på det lågavlönade jobbet.
Och det gäller bara mig, ensamstående, ung, fri. Jag har inga rötter- Jag kan flytta och ta första bästa jobb, jag kan ta ett lågavlönat jobb och ändå ha råd med en hyresrätt etta och det minimala matintag jag har per månad. Men för en familj? 5 personer. Liksom...det är självklart inte så lätt då. 

I slutänden handlar det om överlevnad. Och om att ta hand om sin familj. Finnas där för sin familj.
Det handlar inte om lathet.
Det handlar nte om fusk.

Svenska folket måste vakna och inse att den här hypnosen som Team Reinfeldt fört in dem i sedan 2006 är just det, en hypnos. Inte en verklighet.

Borta


RSS 2.0