2010-01-28

Kvällen igår var riktigt lyckad. Trevligt sällskap, mysig förfest, Pitchers och sen Max. Max är bäst, enda mat stället Örebro som har öppet 01.00 en onsdagsnatt. Credd till dom!

Nu sitter jag här med en TV som inte tar emot signaler. Men jag har uppfattat det som att jag inte är den enda. Att det dessutom finns de som är värre drabbade. Studentgatan är tydligen helt utan ström medan Brickebacken är utan både ström och vatten. Så jag ska inte klaga när det bara är TV signalerna som tagits ifrån mig. Men jag sitter här förberedd med tändstickor ifall strömmen skulle ge upp också. Studentlivet, är det inte ljuvligt?

xoxo
Em

Ausgang


It's over - Cinema Bizarre

För det första så här den här låten så bra att jag ryser. För det andra är videon ett slags "best of" från deras tid som band. Videon lades upp flera veckor innan det avslöjades att de splittats. Men jag svär, redan när jag såg den här videon så kände jag på mig att det var något på gång.Jag var inget stort CB fan. Men jag hade precis börjat mjukna för dem, börjat lyssna på dem. Och det tänker jag inte sluta med bara för att de inte finns som band längre. Musiken finns ju =)

Texten till låten är så fin...

Don't go wastin' time on somethin' else
If you lose me now, I'll lose myself
Hey it's just you and me now
Hey it's just you and me now

You are circulating in my system
Takin' over my transmission
Circulating in my system
Destroying me and all my visions

I still have these pictures of you here
How can all I feel turn into fear
Hey it's just you and me now
I said hey it's just you and me now

You are circulating in my system
Takin' over my transmission
Circulating in my symstem
Destroying me and all my visions

Over over over
It's all over over over
It's all over over over
It's all over over over

You left me alone
You left me alone
You left me alone
You left me alone

xoxo
Em

2010-01-25

Sisådär. Veckans första föreläsning avklarad. Ska träffa gruppen imorgon och få gruppuppguften fixad. Sen ska kanske jag ut på onsdag med Nanthin ich några till. Party like a rockstar :p Nej men vi har ingen föreläsning på tordag så då passar det ganska bra.

Var ner på stan idag och ha nu äntligen skaffat Friskis&Svettis medlemskap och kort, får åka ner igen om ett par dar och hämta kortet sen i helgen ska jag börja träna. Tänkte göra yoga i första hand men skulle även vilja prova på afrikansk dans och bas-jympa. Kul ska det bli i alla fall!

Ikväll är det moderator möte på THF, sen ska jag se Spårlöst på TV4. Ska också försöka få tag på Madde och Lizzie och snacka fanactions, vore bra om vi kunde dra igång omröstningen snart =) Dessutom ska jag börja fila på ett brev till CSn samt skriva ut mejlet jag skickade till dem förut och deras svar. Ska nämligen skicka brev till dem med bevis från min bank att det är de som gjort fel. Ska också skicka brev till Göranssonska Fonden i Sandviken för att ansöka om pengar. Så jag har en del att stå i :p Tur att jag har mat kvar från igår kväll sp jag slipper ställa mig vid spsien i alla fall!

Ha det så bra allihopa.xoxo
Em


Stolthet & Fördom

Skriver ikväll om något som jag gått och stört mig på och funderat på ett tag. Vad som är "manligt" utseende och beteende och vad som är "kvinnligt".

Vill att ni ska läsa det här utdraget först från www.umo.se:

Nu för tiden anses det i Sverige ofta kvinnligt att bry sig om sitt utseende, att vilja ha barn, att bara ha hår på huvudet men nästan ingen annanstans på kroppen och att bli kär i män. Det anses manligt att vara bestämd, ha lagom mycket hår på kroppen och attraheras av kvinnor. Men det har inte alltid varit så.

Vad som anses manligt och kvinnligt förändras med tiden, och det kan se olika ut i olika länder och kulturer. Till exempel ansågs det i Sverige på 1700-talet manligt att gråta, och rika män skulle gärna vara sminkade och ha klack på skorna. Fattigare män skulle vara med och ta hand om småbarn. På 1800-talet ansågs det svagt att gråta och det kopplades istället till tjejer, precis som smink och att ta hand om barn. Vetenskapsmän och debattörer pratade om att kvinnor och män skulle vara varandras motsatser och ha olika biologiska egenskaper, till exempel att kvinnors biologi skulle göra att de inte passar till att studera. Idag vet forskare att det inte är så.

Och det här utdraget från wikipedia:

Androgyn: en människa med både manliga och kvinnliga egenskaper eller beteendemönster.

Eftersom de flesta mänskliga egenskaper rent allmänt finns hos både män och kvinnor, är själva frågan vad som ska anses "kvinnligt" respektive "manligt" föremål för intensiv debatt. I dagens sammanhang är det därför naturligt att med androgyn beteckna den samtidiga förekomsten hos en och samma person av utpräglat könspolariserade egenskaper som traditionellt har uppfattats som manliga respektive kvinnliga.

En man som offentligt drar en barnvagn och hemma sköter om sina små, uppfattas idag knappast som androgyn bara därför, medan samma beteende för hundra år sedan kanske skulle ha bidragit till en sådan karakterisering. På motsvarande sätt beskriver man knappast idag en kvinna som androgyn bara därför att hon bär långbyxor. Så sent som på 1950-talet kunde en sådan klädsel uppfattas som uttalat "manlig". Begreppet androgyn är därför påfallande vagt och måste förstås i sitt sammanhang.

--------


Då så, då har vi koll på begreppen!


Vet ni vem som dök upp först när jag gjorde bild-sök på Google på ordet androgyn? Bill Kaulitz. Föga överaskande men mycket passande för det är honom jag vill prata om.

När någon säger;
 "han ser kvinnlig ut" eller "han ser ut som en tjej" eller "han är för feminin" eller "han är omanlig"
Vad menar den personen då? Vilken aspekt av Bills utseende syftar den på?
Låt oss bryta ner det hela!!

Håret:


Det är en faux-hawk, typ en mohawk men inte hela vägen. På vad sett är den kvinnlig? Vilken man som helst kan väl ha en faux-hawk? Det är tufft, punkigt och busigt.

Sen finns det de som säger att faux-hawken är okej men när han har den platt så är det baar FÖR feminint. Ska vi ta en titt...


Hallå!! Det där kallar jag en frisyr som alla män lätt kan ha. Håret kammat bakåt, lite stureplans-varning nästan men utan alla äckliga produkter. Det ser naturligt ut, det ser enkelt ut och viktigast - det ser BRA ut.

Då kommer vi till...

Ansikte:Oj oj här snackar vi kindben, mun, näsa, ögon. Var ska man börja? Det där är ett perfekt ansikte som vem som helst skulle vilja ha män och kvinnor. Hur kan man säga att Bills ansikte INTE är manligt? Markerade kindben a la Bill Kaulitz skulle vilken manlig fotomodell som helst kunna döda för.

Så vad är det då som gör det. Som gör Bills ansikte "feminint" eller "kvinnligt". Sminket? Men andra rockstjärnor sminkar sig också ju! Se bara på Pete Wentz från Falloutboy, sångaren i Green Day eller sångaren i My Chemical Romance. Vad gör deras ansikten eller deras smink annorlunda och mer "manligt"? Ja men Bill har ju läppglans kommer någon säga nu. Jaa han har läppglans. Ibland. Som på den här bilden. Mem vad är omanligt med läppglans? Det visar ju uppenbarligen läpparnas fyllnad och form mycket bättre, och Bill har perfekta läppar. Jag skulle också vilja visa upp dem om jag var han. Jaa och sen har han ju ögonskugga. Jaha? So what? Tro inte att de andra killarna bara har eyeline, jag lovar att mer än häklften har svart ögonskugga också! Och Bill använder färgad ögonskugga ibland, men det är IBLAND. Och, när han gör det, vad är det för "omanligt" med det? Jag tycker alltid han ser utomjordlig ut när han gör blå eyeliner eller rost-röd ögonskugga.

Vidare till nästa del...

Överkroppen:Så vad ser vi? Smal hals. Smal överkropp i helhet. Smala, långa armar. Nyckelben.  Axlar. Bröstkorg. Midja.
Vad är det med den här överkroppen som i vissas ögon skriker "kvinna"?? Det finns uppenbarligen inga tuttar att tala om på den kroppen. Och inte ens den smalaste av smala kvinnliga modeller kan få en bröstkorg så platt som den där. Så vad är det? Att vi kan se nyckelbenet? Hallåååå...vilken vältränad man visar inte gärna upp nyckelben i samma veva som magmuskler och liknande? Muskler ja, det är inte så tydligt på Bill ifall han har några värda att nämna. Vilket i mångas ögon är samma som "omanlig". Inga muskler, ingen man. Men HALLÅ igen. Det finns många spinkiga rock-killar som aldrig anklagat för att vara kvinnliga. Kurt Cobain. Okej han knarkade bort sina muskler, men ändå, faktum kvarstår han var en muskel-lös spinkis precis som Bill men kallades han kvinnlig? inte vad jag vet.

Så är det då kläderna det beror på? Kanske det. Men vi ser en kavaj. Vilken man som helst kan bära kavja utan att någon höjer på ögonbrynen. Så vad är det med den här kavajen? Några skulle nu påstå att den har "kvinnliga" skärning. Vem fan bestämmer vad som är "kvinnlig" v.s "manlig" skärning av en kavaj? Herregud, om 2 år kanske alla män går runt i kavajer som har samma v-ringning och samma skärning som den där. Bara fär att vi är vana vid att se kvinnor i lite mer tajta, v-ringade kavajer så betyder inte att att sådana är "kvinnliga" bara för det. Herregud, det är en man på bilden, en man som har den på sig. Bara det i mina ögon gör att kavajen på bilden ÄR manlig. Och kan och borde kunna bäras av vilken man som helst.

Sista delen då...

Underkroppen:Långa, smala ben. Smala höfter. Mer än så är det inte. Och enligt manlig anatomi ska mannens höfter av naturen vara smala, tillskillnad från kvinnans. Vi behöver mer där, för vi ska liksom klara av att föda barn. Och långa ben, det finns väl tonvis av långa killar. Smala ben...ja? Finns tonvis av långa, spinkiga killar också. Min snart artonåriga lillebror är ett bra exempel.

Så vad är det med den här bilden, som stör? Som inte passar in i mallen "manlig". Skor med klack. Så långa ben blir ännu längre. Okej...Men vad då, skulle skor med klack vara omanligt? tänk på platåskorna från 1970 talet, ALLA hade dem, män och kvinnor. Så varför skulle inte alla män kunna gå i skor med klack. Jamen han är ju redan lång...varför göra det värre liksom? HALLÅ igen. Den kommentaren hatar jag. För jag är lång. Men jag tänker ändå ha på mig vad fan jag vill! Jag tror och hoppas att det är lite så Bill tänker. Lite som; jaha jag är väldigt lång, så varför inte framhäva det lite extra. In your face!

Vad är det annars då på bilden som stör. De tajta byxorna? Im telling you, det är inte värre än de byxorna som bandet Heat's trummis hade i 2009 års melodifestival och ingen kallade honom kvinnlig. Och när det gäller vissa manliga delar så kan vi ju tydligt se att Bill har dem. Det finns en lill-Bill där i byxorna.


-------------------

Vad är min poäng?

Jo att det inte är så att Bill i sig är kvinnlig. Han ÄR en man. Han beter sig som en man. Han ser ut som en man. För att han ÄR en man. Men det finns vissa element som av andra människor kan UPPFATTAS som "kvinnliga", sminket, kläderna, skorna och så vidare. Men det handlar bara om VÅRA uppfattningar om vad som är "manligt" och "kvinnligt" det är överhuvudtaget INGENTING med Bill Kaulitz att göra.

Sen kan man snacka sexualitet. För kallar man honom inte kvinna så kallar man honom bög. Jag säger samma som innan, det handlar inte om Bill Kaulitz sexualitet utan det handlar om VÅRA uppfattaningar kring hur en person som har en viss sexualitet ser ut och beter sig. Våra uppfattningar, våra förväntningar. Det har absolut inget som helst med Bill att göra. Bara med oss själva.

Så låt honom vara. Det är hans kropp, hans sexualitet, hans personlighet - HANS LIV.

Det enda vi kan göra är att se på oss själva, och fundera kring varför vi tänker som vi gör när vi ser honom. För felet ligger aldrig hos honom, det ligger ALLTID hos oss.

Det var allt för mig för ikväll.

xoxo
Em


 


2010-01-22

På högsta poäng i stadstävlingen vinner Martina! Även Sara och p fick högsta poäng med 4 rätt men de svarade senare än Martina so...its not the same :p

Städerna var alltså Berlin, London, New York och Barcelona. Berlin har jag varit i 3 gånger och jag längtar alltid tillbaka dit. London har jag aldrif varit i men jag vill verkligen åka dit, satsar på en weekendresa i höst om jag kan få resesällskap. Barcelona har jag varit i 1 gång, men jag var bara 15, det var i åttan. Så jag skulle vilja åka dit igen. uppleva staden på mina egna villkor lite mer. och New York, what can I say? Har aldrig varit där men det har länge varit mitt drömresemål. Innan jag dör SKA jag besöka New York.

Sitter och ser på MTV World Stage. Tänker på EMAs. Och den kommande turnén. Så mycket spännande och roligt som väntar.

Och just det...om en månad har jag hunnit bli 20. Cant wait.

xoxo
Em

Fashion icons


Fashion

Herre GUD!!!

Bill Kaulitz + DSquared = match made in heaven

Vi har vetat ett tag att DSquared tvillingarna ska göra scenkläderna till Tokio Hotels kommande turné.

Och nu...

Nej jag kan knappt säga det. RYSER!

Bill öppnade DSquared's modevisning i Milano.

Det där var mitt häftigast fangirl moment på länge. Jag ryser fortfarande, tårar i ögonen. Hur perfekt får man bli?

Kolla själva:HOLY KAULITZ.

Jag säger bara det, om hans scenkläder är så där fantastiska så kommer dubbelt så många fangirls svimma. De vanliga som svimmar av utmattning, syrebrist och vätskebrist så klart. Men så en helt ny grupp som svimmar bara för att de får Bill-hottness-overload.

Nej jag måste hämta mig lite. Är helt....blown away.

xoxo
Em

The City

Det här är 4 av mina favoritstäder.
Det är städer jag varit i och städer som jag inte varit i men vill besöka.
Genom att se på bilderna, gissa vilka städerna är. Skriv era gissningar i kommentarena!xoxo
Em


Dagens skratt


Skynda och fynda

Jag har shoppat en hel del sedan jul. Tänkte dela med mig av mina fynd ^^


Stövlar, Scorett - Valbo Köpcentrum


Kängor, Skohuset - Valbo


Klänning, Wear It - Marieberg Galleria.  Jeansleggings, Lager 157 - Örebro.
Svarta/glansiga leggings, Wear It - Marieberg Galleria. Jeans, Cubus - Örebro.


xoxo
Em


Januari

Här kommer de låtar som jag mest går omkring och sjunger på den här månaden =)


Westlife - What about nowJason Derulo - Whatcha say

 

Foo Fighters - WheelsLady Gaga feat Beyonce - Telephone

 


2010-01-15

Idag har jag bott 5 månader i Örebro!

Fick veta att jag klarat hemtenta nr.2 Skönt, bara 3an kvar nu.

Nanthin och jag redovisade även idag, gick bra.

Vi skulle ha gått ut ikväll några stycken men både Nanthin och jag är förkylda så det blir inget.
MEN, imorgon kommer Sara hit och vi ska käka taos och kolla på film, det ska bli riktigt trevligt =)

Var nog allt jag hade på hjärtat.

xoxo
Em

Svarta Linjer

Jag gjorde precis den här videon.

Enjoy!


Nick and the administration - Who I am

Slå mig inte nu....men den här låten är grymt bra. Och nej jag har inte helt plötsligt blivit ett JB fan, never ever. MEN, den här låten är BRA.
Det är ju uppenbart att Nick är den största talangen av...hm jag vet inte hur många brorsor JB består av xD
Men ja, ni fattar.


Holy KaulitzDe här bilderna är helt FANTASTISKA!!
Enjoy ladies...


Källa: Tyska GQ


2010-01-09

JAAAA

Jag klarade hemtenta nr 1 vilket betyder att jag har gått vidare till B kursen. SÅ SKÖNT!!

Hoppas jag klarar 2an och 3an också, men annars är det ju bara att skriva om dom.

Det viktigaste att jag kommer vara MKV B student den här terminen!!

xoxo
Em

2010-01-06

Idag är det Trettondagen. Och på fredag åker jag hem till Örebro. Min familja följer med, de åker tillbaka på lördag.

Igår träffade jag Elin i Sandviken, det var riktigt kul, så sjukt längesen vi sågs!

Ikväll måste SAIK spöa Vetlanda.

Hm what else?

Jo detta är ju lite...kul?

"THF... Detta diktaturforum borde inte få existera. Ett forum där åsikter inte får framhävas och medlemmars rättigheter är minimala. Ett forum med censur och alla frågor måste besvaras utav heliga Emmla.
Låt oss visa vårt motstånd! Vi behöver inte THF! Låt oss tillsammans visa vårat hat! Låt oss få vara fria fans!"

Det kommer från en nystartad facebook-grupp.

Moget...verkligen.

xoxo
Em

NostalgiBilden är tagen i samband med att jag firade att jag fyllt 18 år, alltså är det snart 2 år sen.
Jag ser ganska galen ut, och texten är vädligt passande, eller vad tycker ni?

Man kan ju fråga sig vem jag skulle mörda?
^^2009

Lite senare ön de flesta ska jag nu ta tummen ur och sammanfatta 2009.
Har snott listan från Nanthins blogg =)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Tog studenten, sommarjobbade, flyttade hemfrån.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej för jag gav inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Tyskland
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Pojkvän
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 5/11, EMA i Berlin.
8. Vad var din största framgång 2009? Att flytta hemifrån och ta hand om mig själv
9. Största misstaget? Att jag inte gick på studentbalen
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja
11. Bästa köpet? Min cykel
12. Vad spenderade du mest pengar på? Berlinresan (om man inte röknar kurslitteratur och hyra som jag lagt lånade pengar på så klart ^^)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? EMA <3
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? World behind my wall - Tokio Hotel.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, mestadels.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Umgåtts med familj och vänner
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Vet inte 
18. Hur tillbringar du julen? Hemma med familjen
19. Blev du kär i år? Nej, tyvärr.
20. Favoritprogram på TV? Greys Anatomy!
21. Bästa boken du läste i år? The Heroin Diaries, Nikki Sixx.
22. Största musikaliska upptäckten? Lady Gag
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Massor av flytta-hemifrån-grejer
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Litet vanligt släktkalas med la familia 
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag tagit för mig lite mer kanske
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? 100% jag, men mest kanske avslappnad 
29. Vad fick dig att må bra? Familj, vänner och Tokio Hotel
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Heh, Bill Kaulitz - som alltid xD
31. Vem saknade du? Gamla vänner 
32. De bästa nya människorna du träffade? Sara, Nanthin, Maja + andra folk från skolan 

xoxo
Em


The Script - I'm yours

Om jag gifter mig någon gång, vill jag ha den här låten på mitt bröllop <3


2010-01-01

Första dagen på ett nytt år.

Det känns bra.

2009 var så otroligt fullt, det hände så mycket att min hjärna inte riktigt kan ta in att det faktiskt bara var 1 år. Känns som fler.

Lite bilder från julaftonsfirandet förra veckan, hemma hos pappa.
 Firandet i Valbo har jag inga bilder från men jag kan avslöja att jag var tomte där, en väldigt... bögig tomte med svarta strumpbyxor, röda naglar och ögonskugga xD Lyckades dölja sminket med solbrillor, naglarna med mormors vantar och strumpbyxorna genom att gå med böjd rygg. Lyckat!
Joel och Elias leker


Jag, i samma klänning som på EMA galan.
Joel väntar på tomten och får sen paket ^^


Yes, jag fick en Samsung SGH-L700


Nyår firades hemma, i sängen med en hel hög näsdukar. Förkylning är tråkigt.
Men, imorgon ska jag in till Gävle och träff favorit-kusinen Isabelle, ta mig en titt på hennes lägenhet och sova över =)

xoxo
Em

 


RSS 2.0