Gotta find you

Jag har börjat snöa in rejält på Jonas Brothers de senaste dagarna. Varför har jag aldrg tidigare förstått hur bra de faktiskt är? Jag lät mina fördomar ta över. Disneystjärnor, alla har vi väl fördomar om dem?
Men de är BRA. Jag är SÅLD.

Här är ett av mina favoritklipp på youtube EVER, det slår de flesta av mina Tokio Hotel favoriter till och med. Mest för att något sånt här aldrig skulle kunna hända med TH.

Jonas Brothers har alltid så att de soundcheckar inför en liten publik, fans som vunnit via fancluben (tror jag, har inte koll på exakt hur det funka). Och detta var i Birmingham, UK. Fansen får också chans att ställa frågor, och den här tjejen lyckas at sig fram och få ställa en fråga. Man hör verkligen hur rörd hon är, av situationen, att bli tilltalad av Joe Jonas liksom ;) Och så ber han henne komma upp på scenen! De brukar ta upp fans under soundchecket på en låt som heter Gotta find you. Den kommer från första Campr Rock filmen, om nån undrade haha. I alla fall, det är alltså inget märkvärdigt egemtligen.

MEN. Det som gör detta speciellet är att den här tjejen verkligen kan sjunga. Så när Joe erbjuder henne micen tar hon den och bara rockar loss!! Han ser så förvånad ut. Ansiktsuttrycket är priceless. Och man ser hur hon liksom, tar sig samman, samlar sig själv och bara sjunger så BRA. Fast hon egentligen är helt omygodisthishappening och fangirlig haha.

Ni måste se det med egna ögon. Alla som är fans av nån artist eller band över huvudtaget borde kunna relatera till det här, så kolla även om ni avskyr Jonas Brothers!


Juli 2010 - Furuviksparken2010-09-20

Jisses.

Valet. Vad ska man säga.
Det lönade sig att rösta på ossarna i kommun och landsting för nu är det inget mer allians styre i Örebro. Which is nice. Om de lyckas klara att hålla SD utanför, för de blev vågmästare här med. Om det var i kommun, alndsting eller båda minns jag inte.

Det lönade sig att rösta på MP i riksdagsvalet också, då de gjorde sitt bästa val nånsin.
Men, det kommer kännas hemskt surt om de nu slår ihop sig med alliansen. Men jag kommer förstå det, hellre det än att ge SD makt.

Nej nästa gång röstar jag rött. Utan tvekan.

xoxo
Em

Valdag 2010-09-19

Så var det då dags. ÄNTLIGEN. Oavsett hur det går idag är jag bara glad att valrörelsen äntligen är över.

Själv röstade jag för ett par veckor sedan. På miljöpartiet till riksdagen och sossarna i kommun och landsting. Jag ser ingen poäng i att hålla mina partisympatier hemliga, står för min åsikt. Hade röstat grönt i kommun och landsting också, om det inte vore för att miljöpartiet i Örebro samarbetar med allians-partierna.

Ska följa valvakan ikväll, håller på och bara kladdkaka-muffins just nu som jag ska ha som tilltugg.

Jag hoppas svenska folket tänker efter noga i det här valet, det är 4 år som vi väljer nu. Hur vår framtid ska se ut i fyra år framåt. För mig är det så oerhört viktigt då de närmsta fyra åren verkligen kommer definera resten av mitt liv. Jag kommer ta examen, jag kommer behöva söka jobb, flytta från studentlägenhet till annan lägenhet, kanske lämna Örebro. Helst vill jag bli kvar här, få ett hyreskontrkat och ett bra första jobb direkt efter examen. Men jag är fullt beredd att flytta dit jobben finns. Men det är mycket som ska klaffa ändå, bostad, arbete o.s.v
Allt sådant som politiken påverkar.
Därför har jag röstat rödgrönt.

xoxo
Em

2010-09-11

"Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts"

Det är den elfte september igen.
Det här datumet kommer och går, varje år.

Världen har inte varit sig lik sedan den här dagen för nio år sedan. Så är det bara. På gott och på ont.
Det finns så mycket som hade kunnat undvikas. Om det bara funnits lite mer rationalitet, lite mer förståelse.
Det är inte rationellt beteende att förklara krig mot terrorn. Att förklara krig mot en annan stat bara för att det i den staten kanske gömmer sig en man som man vill åt. Bara för att man behöver någon att klandra. Någon att straffa. Men jag förstår det, lite grann i alla fall.

Georg W Bush hade inte hunnit var president länge alls och så stod han inför en situation där han var tvungen att agera. Alla förväntade sig att han skulle göra något. Så här i efterhand kan vi ju tycka att han borde agerat annorlunda, kanske tycker han själv det till och med. Men just där och då...Jag vet inte. Jag önskar att han avvaktat. Att de behandlat det hela mer som en polisutredning, ett brott, än som ett krig. Det hade aldrig behövt bli ett krig.

I vilket fall som helst. Idag tänder jag ljus för de som dog i tvillingtornen. För de som dött och fortsätter dör i Afghanistan och Irak. För allt slöseri av människoliv som började när World Trade Center föll, som den första dominobrickan i ett spel där brickor bara fortsätter falla. Och människor lider.

"Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie"September

Vilken musik lyssnar jag på denna månad?
Här är några låtar som är de mest spelade i mitt liv just nu.

Lars Winnerbäck - Du som reser migT-Rex - Children of the revolutionMötley Crüe - If I die tomorrow
Tokio Hotel - Attention


2010-09-08

Hejhopp!

Idag fyller finaste trummisen Gustav Schäfer 22 år, grattis snygging!

Ber om ursäkt för mitt bristfälliga bloggande, jag lovar bättring. Det har bara varit så mycket att göra den senaste tiden, äntligen verkar det lugna ner sig något.

Har testat pass på öuif och skrivit en reccension, ska bara mejla in den till Emma (Lösnummers redaktör). Har blivit invald i Lösnummers styrelse också, som PR ansvarig. Ska bli spännande att se vad jag kan tillföra där. Sedan har det varit en hel del i skolan. Och cellgruppen träffades förra veckan för första gången efter sommaren, dags igen på torsdag då hemma hos Albin. Var även i kyrkan i söndags vilket avslutades med en trevlig lunch hemma hos David och Julia.

Sedan givetvis THF. Där det mesta flyter på som vanligt. TH vann Rockbjörnen förra veckan, två st till och med, hur awesome är inte det? Mindre awesome var väl att de utsattes för inbrott. På tvillingarnas 21 års dag. Inte okej.

Saker jag skulle vilja hinna med som jag ännu inte hunnit med är att träffa Sara. Och gå ut och dansa någon kväll. Kanske blir nått till helgen, annars ska det banne mig bli av nästa helg.

Så, det var en liten update. Lovar att börja blogga om roligare saker också. Bilder från i somras, musik som jag gillar just nu. Kanske mina tankar kring valet. Lite sånt. So, hang on in there!

xoxo
Em

RSS 2.0