2011-01-28

HALLÅ HELA VÄRLDEN!
Det är FREEEEEDAG
Förstå vad skönt det är!
WeLoveTokioHotel är  WorldWide TT på twitter (trending topic) idag. Helt utan särskild anledning. Awesome!
Under veckan har jag fått veta att vi fick VG på kampanjarbetet. Så himla värt! Allt slit, lönade sig faktiskt. Väntar också spänt på besked om praktikplats till slutet av den här terminen, det rör sig om ca 4 veckor i maj. Hoppas på den plats jag sökt, för jag har inga direkt back-up planer i nuläget. Till nästa omgång, alltså om ca 1 år, då det blir praktik en hel termin har jag däremot massor av idéer på platser att söka bland annat den jags ökt nu. Och många fler. Det är enklare att söka när det gäller en längre period, har jag fått för mig. Mycket av det jag vill ha till nästa år, är i Stockholm. Vilket kan ställa till problem, men jag tror att det ska gå att lösa. På något sätt. Tackar inte nej till en grym praktikplats bara pga boendesituationen om man säger så. Det finns alternativ, hotell/vandrarhem t.ex. Dyrt javisst, men i det långa loppet säkert värt det.
Så här ser jag ut idag. Är faktiskt samma outfit som förra veckan på Så Nära premiären. Kavaj från GinaTricot, linne med härliga 70-tals inspirerade mönster från InWear, och som inte syns på bilden kjol från Monki och leggings från WearIt.
Nej nu ska jag snart börja tillaga pizzan. Ska göra i flera omgångar då min ugn är så liten.
Liten lägenhet, litet kök = liten spis och ugn.
xoxo
Em

2011-01-23

Hej!
Söndag kväll. Sällan har det varit så skönt att säga hejdå till ännu en vecka.
Med start imorgon är det bara framtidsfouks som gäller. Håller tummarna för praktikplatser och framtidsplaner medan jag skaffar träningskort och börjar gå på pass igen. Ska bli så skönt att komma igång!
Fredagen var riktigt nice, Mrijam och jag hade kul o Stockholm, Så Nära var väldigt bra och Arina och Angela som var med i den var schyssta tjejer och verkligen mogna för sin ålder. Säger jag och känner mig som en gammal tant. Which I kind of am. Haha...
Okej har inget vettigare på hjärtat just nu.
So...see ya
xoxo
Em

2011-01-17

Hej!
Idag var det fullt upp. Och ser ut att vara så hela veckan. Alltså ingen idé att ens tänka på att börja träna den här veckan, får ta tag i det nästa vecka istället. Zumba!
Vet ni vad....jag åt en bit prinsess-tårta idag. och jag åt marsipanen. För första gången på hur länge som helst...säkert 8 år sen. Minst. Och jag fick ingen kraftig allergisk reaktion, lite retlig i halsen bara. Så jag tror att jag nu kan säga att jag är överkänslig mot mandel, inte allergisk. Riktigt nice!
Har verkligen tröttnat på headern till min blogg. Någon som känner för att göra en ny?
Jag skulle ju ha köpa PS egentligen, då hade jag kunnat göra den själv. Men det var inte läge nu, dyrt och irriterande bara :/
Längtar verkligen till fredag. Ska bli så skönt att komma bort lite och tänka på något helt annat och träffa sköna människor! Och på lördag kommer Martina hit så ska vi ha TH DVD marathon och köpa pizza. Det blir också kul.
xoxo
Em

Hjärta rimmar på smärta

Så fin....

<3

Fullt upp

Hej hopp!
Det har varit en fullspäckad vecka. Redovisningen gick bra, ska bara in med reviderad version av kampanjplanen på måndag. Kursstart på måndag också. På onsdag ska Lösnummer hänga på Studentmässan, måste fixa kolor, priser och svarstalonger tills dess. På tisdag ska jag till optikerna för att få nya recept på linser.
På fredag ska jag åka med Mirjam till Stocholm och gå på premiären av den guldbagge nonimerade dokumentärfilmen Så Nära. Minns när Ina (en av tjejerna som gjort den) PMade mig på THF och bad oss uppmärksamma att de letade efter tjejer i 14-15 års åldern som skulle vilja vara med i filmen. Ska bli sjukt kul att se resultatet!
Utdrag ur kulturbloggen om "Så Nära":

"Emelie Wallgren och Ina Holmqvist har gjort filmen om Angela och Arina (15 0ch 14) och deras passion för det tyska pojkbandet Tokio Hotell. Fokus för deras kärlek är fronfiguren Bill Kaulitz.

Som vuxen är det som att bli inbjuden genom en dörr som inte vanligtvis står öppen. Vi får följa Angela och Arina från bandets besök i Stockholm och vidare på en resa till Tyskland för att se idolen på vaxmuséet. Från kärlek och passion till besvikelse och sorg och den oundvikliga återhämtningen.

Filmen är i sig en fantastisk resa där vi får ta del av flickornas samtal med vuxna och med varandra. Vi får lyssna och känna lite av vad det kostar att bli vuxen. Det gör lite ont.

Ina Holmqvist och Emelie Wallgren:

"Vi kände oss arga över att kvinnliga fans ofta avfärdas som hysteriska." Visst är det så, det är svårt att bli tagen på allvar när man är 14-15 och ung kvinna. Ändå är detta så viktigt.

Och Ina och Emelies film är viktig. Den tar passionen på allvar. Ett slag för alla 14-åriga kvinnor. Den är också viktig för att den ger oss vuxna en chans att se fenomenet ur 14 åringens perspektiv. Om vi står ut med insikten om att det som händer med våra tonåringar är en del av deras väg bort från oss. I alla fall för en tid...

Förslag till alla föräldrar: Unna er att se den här filmen. Det samma gäller filmälskare för här blir dokumentärformatet skön konst.

Filmen har redan tagit hem priser. Bland annat STHLM. DOC för bästa korta dokumentär på 11:e Tempo Dokumentärfestival 2010. Filmen har också nominerats till Guldbaggen för Bästa dokumentär."

 


Januari 2011

Månadens musik!
Katy Perry - Firework


One Republic - All the right moves


Tokio Hotel - Hurricanes & Suns


Roger Sanchez - Another Chance


Take That - The Flood
2011-01-09

Idag är jag tillbaka i Örebro. Nytt år, nya saker att ta tag i.
Har idag fått ner det jag ska säga på presentationen på tisdag till 3 min, ska bara lära  mig det utantill nu. Ska även diska och laga lasagne. Ikväll ska jag möta Sara på stan och vi ska gå på bio, Narnia i 3D. Imorgon är det terminens första Lösnummer möte. På torsdag är det dags för sjukhusbesök igen och på fredag styrelsemöte, på lördag födelsedagsfirande/spelkväll hos Frida.
It's a busy life
xoxo
EmRSS 2.0