Livsfilosofi


UTDRAG UR "kein zurück" och "dann sind wir enclih frei" av Emmla.
Hela verken går att finna på www.tokiohotelfans.se

----------------------------------------------------------


- Det finns ingen återvändo när man väl gjort ett val, då får man för alltid leva med konsekvenserna. Även om valet inte var medvetet, eller om någon annan gjorde valet, så tvingas man finna sig i den verklighet som valet leder till.

- Odödliga vandrar vi genom livet, vi fattar beslut utan så mycket som en sekunds betänketid, vi tror aldrig att vår tid ska ta slut. Vi tror aldrig att vår verklighet så som vi alltid känt den ska bytas ut mot något nytt, mot något skrämmande och okänt.

- Händelser i ett liv är vad som formar människorna, vad som formar både den stund som skildras och den framtid den leder till. Vi är alla sammanlänkade, osynliga trådar binder samman tusentals människoliv. Ibland drar någon i trådarna så att vi närmar oss varandra, så att två som aldrig vetat om varandras existens plötsligt påverkar varandras liv

- Ingen kan förutsäga framtiden, eller ens försöka förstå sig på nuet som alla lever i, ändå finns det de som försöker.

- Att fånga ett ögonblick, oavsett hur obetydligt det kan tyckas, kan för vissa vara livsviktigt. Att fånga upp de små ögonblick av ljus i en annars nattsvart värld, kan innebära skillnaden mellan liv och död.

- Vem avgör vad som är verkligt, vad som är sant och på riktigt? Alla har vi våra egna verkligheter, versioner av händelser och liv. Allt har fler sidor än en, även bollen som är rund rullar runt så att sidorna byts av. Vilken verklighet vi vill leva i, det väljer vi själva, varje dag.

- Genom livet plågas vi, varje sekund kan för vissa av oss vara tortyr, att andas kan kännas som oväsentligt. Vi vill bara dö ibland, trötta på livets hårdhet, och all brist på kärlek. Ändå, kan vi inte dö, vi vågar inte. För vem av oss vet egentligen, vilka plågor som kan möta oss efter döden? Vilka svårigheter vi kan ställas inför där, det okända skrämmer mer än det kända.

- Hoppet lever i alla människor, strävan efter något nytt, något bättre, eller kanske att återfå något vi en gång förlorat. Det är endast de hopplösa som blir desperata, som blir galna, som gör hemska saker. Människor som saknar hopp, saknar mening med livet. De skadar sig själva och andra, de ser hellre att världen går i spillror än att andra än de själva ska kunna leva hoppfulla och lyckliga.

 - Hoppet är det sista som lämnar människan sägs det, men det är inte sant, hoppet har ofta lämnat in nyckeln långt innan dödens intrång. Utan hopp, dör vi sakta.

- Vissa minnen stannar kvar, är omöjliga att sudda ut, även om man tror att d eär borta så finns de alltid där i bakgrunden. Man kan alltid fiska upp dem, leta fram dem, när de behövs. Saken är den att glömma de minnena vore att förråda det som förr varit så vikitgt att glömma vore att förråda den man själv en gång var att gömma saker långt borta där man tror att de är säkra är bara att fly från verkligheten.

- Det farliga i att drömma, ligger inte i mardrömmarnas hemska grepp om den dyrbara nattsömnen, nej det farliga med att drömma är när man börjar tro att drömmarna inte är bundna till verkligheten.

- En mardröm, kan man klara sig igenom med vetskapen om att den inte är verklig, att man när som helst kan blinka och väcka upp sig själv ur sömnen. Åtminstone är det vad vi tror, för så fungerar det oftast, men ibland vänds saker och ting upp och ner. När mardrömmen visar sig vara verklig.

 - Vi måste hitta vår egen väg att gå genom livet, vår egen stig genom mörka skogar. Vi måste också respektera de vägval som andra gör, förstå att inte alla kan gå samma väg. Om vi bara kunde acceptera och respektera varandras val, varandras liv, så skulle vi få en bättre värld. Vi måste också inse, att det finns ingen perfekt värld, det finns ingen som lever det perfekta livet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0