Milano 2010.04.12

Hur ska jag beskriva det. Det är vad jag funderat på i flera dagar nu. Men jag antar att jag borde börja från början.

Långfredag. Jag sitter på min mammas säng med hennes laptop i knäet, ser att jag fått ett sånt där vanligt mejl från tokiohotel.com, där de informerar om att THs Live DVD ska spelas in i Milano. Jag minns att jag suckar riktigt ljudligt, mamma frågar varför. Jag förklarar att jag länge funderat på Milano, skulle gärna åkt dit. Hon förvånar mig genom atts äga; ÅK. Inom två minuter letar vi flyg och hotell på internet. Jag skriver till Sara via THA, smsar henne, går ner i duschen.

Har precis duschat färdigt då hon ringer upp mig. Hon vill också åka. Ska bara höra med sin mamma och sitt jobb.

Påskafton, kväll. Jag och Isa ska snart ut och göra Sandviken osäkert. Sara ringer. Inom en halvtimme har vi bokat flyg, flygbussar och hotell. Vi ska åka.

Söndagen den elfte april, en vecka sedan imorgon. Jag åker ner till Resecentrum, solen skiner. Möter Sara, vi tar en buss till Stockholm, vidare med flygbuss till Skavsta. Möter Yvette, Eva, Sara2 och Alexandra. Vi flyger till Milano tillsammans. Vi tar oss via flybuss från Bergamo Airport till Centralstationen, vi virrar runt och letar efter hotellet, frågar efter vägbeskrivning, italienare är dåliga på engelska men bra på kropsspsråk. Vi hittar rätt. Checkar in, går till Donken, jag köper ett Happy Meal vid elva på kvällen.

Nästa morgon. The D-day. Vi möts halv sex i lobbyn. Letar rätt på tunnelbanan, den öppnar sex, Väntar tillsammans med italienare som troligen ska transportera sig till sina arbeten. Tunnelbanan öppnar, vi köper dygnskort. Hoppas på grön linje, hoppas av vid Famogosta. Tar buss nr 320. Ser arenan. Hoppas av. Någon pekar, visar oss var kön börjar. Den är redan så lång. Vi väntar.

Under dagen får vi flytta oss framåt, har turen att hamna innanför avspärrningarna, kön bakom avspärrningarna växer sig enorm under dagen. Flera tusen. Framför oss, kanske 600-700. Solen skiner. Vi sitter, reser oss ibland när massorna förflyttar sig utan egentlig anledning. Lyssnar på vakterna som skriker på italienska: reggazzi! piano! basta! dentre! De köande tjafsar, käftar emot. Vi försöker bara ta oss igenom dagen. Det finns två bajjamajjor. Mina 2 besök hos dem = det äckligaste jag varit med om. Värre än att tömma pensionärers kisshinkar och få lite på sig. Det finns matställen men då måste vi gå ut ur vårt avspärrade område, vi gör det vid ett tillfälle men då är matställena stängda, jag får tag på chips och dricka. Som jag sedan lever på. Senare försöker vi ta oss ut för att köpa pizza men misslyckas, envisa vakter. Solen bränner verkligen i ansiktet.

Strax före sju släpps vi in. Trapporna är förskräckliga, jag tappar fart och position. Min astma låter mig inte springa. Sen nerför, jag är alltid rädd för att ramla, kan inte springa nerför trappor. Får ändå en hyfsat bra plats, kanske 3-4 rader från scenen på Georgs sida. Sen börjar kaoset.

Vi väntar i 2 timmar. Alla tror att det ska ske nu nu nu, och beter sig därefter. Jag och Sara2 som står tillsammans, enas tillslut om att ge upp våra platser och backa. Det efter att ha blivit utskällda av italienare, för att jag är lång och för att vi inte kan italienska. Och Sara2 hade svårt att andas. Många har det. innan showen börjar har jag sett minst 20 personer bäras iväg, avsvimmade.

Det börjar vid kl nio, minns inte det exakta klockslaget. Extas. Jag hamnar i extas när det blir mörkt och första tonerna ljuder, ägget kommer ner, Georg är plötsligt så nära, Tom på andra sidan, ser Gustav skymta fram, sen springer Bill ut. Extas. Och knuffar, och skrik. Så högljudda, jag glömde mina öronproppar på hotellet, ångrar att jag inte gick tillbaka efter dem, måste hålla för mina öron ibland. Viftar med min glowstick som jag köpte i Gbg och med min Sverige flagga. Knäpper kort men bara på ställen där jag vet att jag fick dåliga bilder i Sthlm. Knäpper på Georg, på Bill på motorcykeln under Dogs Unleashed, på Bill och Tom vid pianot under Zoom Into Me. filmar en bot av Zoom Into Me, en av mina favoritlåtar live.

Det går fort. Ändå väntar man ut det. Är så totalt utmattad när det är över. Tom. Full. Lycklig. Ledsen. Allt. Mest bara utmattad. Ont överallt. Särskilt i min vänstra fot. Nära döden upplevelse: Tom går över till Georgs sida, kastar ut sin vattenflaska, jag ser den flyga genom luften, landar ca 2 meter från mig, jag flyger åt andra hållet, 10 italienare flyger på den, två landar på min stackars vänstra fot. Svullen i ett par dagar, men idag mår den bra. 

 Vi möts utanför, alla har haft liknande upplevelser, galet, knuffande, skrikande, blivit dragna i håret, Eva svimmade. Men alla känner ändå samma sak: Det var värt det. Så känns det ännu mer nu några dagar efter. Jag skulle göra det igen, alltihop. Det enda jag kanske skulle förändra, maten. Jag skulle ätit mer under dagen, så jag orkat fajtas. Då hade jag nog orkat behålla den plats jag först hade framför scenen.

I vårt förvirrade tillstånd lyckas vi ändå ta oss till hotellet, Sara handlar åt oss på Donken medan jag duschar. Pommesfrites och läsk för mig, jag skrattar. Har levt på potatis hela dagen, först chips sen pommes. Vi slocknar, utmattade.

Upp med tuppen, vi tar flygbussen kl 8.00, tillsammans med Becka, Hanna, Tess, Linda, Fanny, Yvette och Eva. Sara2 och Alex flyger hem senare samma dag. Vårt flyg går 10.30. Först frukost på flygplatsen, panino. Italiensk smörgås, riktigt gott. Landar i Sverige, tar flygbuss till Sthlm, sen åker jag, Sara och Eva på samma buss tillbaka till Örebro. Jag tar mig hem. utmattad. Lycklig. Känner en förkylning. Kände den började komma redan i kön. Nös och frös i solskenet. Nu är den här på riktigt.

Sen har jag varit däckad. tagit mig till skolan, pluggat och sånt som jag måste, men inte mått så bra. Är fortfarande helt körd i halsen och näsan, har fortfarande feber, men mycket lägre.

Det var det. Milano. Tokio Hotel. Världens bästa.

Här kommer bilderna.
Tack för mig.


xoxo
Em


Kommentarer
Postat av: Hanna

Så farligt långt var det inte :) Mkt roligt att läsa i alla fall!

2010-04-17 @ 15:09:52
URL: http://hannatselin.blogg.se/
Postat av: Martina

älskar sånna här berättelser, det är så kul att läsa sen om ett tag :D Låter som en jättebra resa!

2010-04-18 @ 23:39:37
URL: http://zoomintome.blogg.se/
Postat av: jllicious & Llicious

tjutju!

checka SVERIGES SNYGGASTE blogg darling's; JLlicious.blogg.se

2010-04-19 @ 00:21:06
URL: http://jllicious.blogg.se/
Postat av: IDA

Hej! Sitter och surfar runt lite så här i natten och klickade mig precis in hit från en annan blogg och var verkligen bara tvungen att lämna en kommentar: Inte bara är det kul att se bilder av svenska fans som varit på TH-konserter utomlands utan det som gav mig ett stort leende var att svenska flaggor här syns på bilder från konserten. Haha, det gör mig av någon anledning alltid lika glad att se att svenskarna är med som stöd. :)

2010-04-30 @ 02:29:07
URL: http://iiea.blogg.se/
Postat av: Sylvia

Kom in på din blogg helt random^^ sökte på "glowsticks" på google och så kom din ^blogg upp och jag vart tvungen att läsa den=) Gud vad roligt att få en sån upplevelse :D Skulle själv vilja vara där:P Men coolt att du och dina kompisar var där:D

Ha det bra=)

Kram

2010-10-26 @ 00:50:23
URL: http://sschinner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0