Nausicaa Beach 2010

Så har även jag varit där. Platsen som hela släkten pratat om i flera år. Alla kusiner har redan varit där. Och om knappt en vecka åker min söta kusin Isabelle dit igen, denna gången med sin pojkvän.

Blue Village Nausicaa Beach.
Cypern.

Så vad kan jag då säga om denna plats, som varit så omtalad inom släkten? Jag förstår charmen, helt klart. Vi hade dessutom All inclusive armband vilket betydde fri tillgång till frukost, lunch och middag buffe. Samt drycker (även alkohol) och snacks under hela dagen. Väldigt enkelt och behagligt liv. Dessutom slipper man sandstrand. Jag gillar inte sandstränder. Här klättrar man bara rakt ner i havet. Vill man till en sandstrand finns det en alldeles nära, inte lång promenad. Men för mig var det ett plus att slippa all jobbig sand.

Jag var även lite hurtig under veckan, deltog i vattenjympa fyra dagar. Ganska mycket om man har i åtanke att det egentligen var 5 dagar då det var möjligt för mig att vara med. Första dagen var vi bara så däckade att det var jobbigt nog att ta sig från solstol till bad. Och sista dagen lämnade vi Nausicaa direkt efter frukost. Så, jag missade bara en dag. Är lite mallig över det, och det hjälpte absolut min solbränna, man får bra mycket sol på sig när man gör vattenjympa.

På tal om solbränna. Ni som känner mig vet att jag aldrig blir brun. Det är som att jag har två lägen, likblek eller röd som en tomat. Men jag blev brun den här gånger kära vänner! Inte så där chokladbrun som Isabelle blir. Men jag blev brun. För att vara jag. Allt är ju relativt så klart.

Det var en hel del strul de första dagarna. Luftkonditioneringen i vår första lägenhet funkade inte, så då fick vi byta till en annan lägenhet men dät blev det något jätteallvarligt fel som vi tror hade med electricitetetn att göra så vi kunde inte få bo kvar där (dessutom funkade inte luftkonditioneringen där heller). Vi blev uppgraderade till en suite. Hotellets finast "rum". Men kära nån det var mer än ett rum, mer än en lägenhet, det var ett hus! Två sovrum, båda med angränsande badrum, hall, kök, vardagsrum, stereoanläggning, två ballkonger, ett badrum på nedervåningen också. badrummet nere hade dusch, badrummen uppe hade badkar varav det ena var ett bubbel-badkar. Dessutom, en terass med egna solstolar och...EN EGEN POOL. Så ja...vi hade ju tur i oturen, minst sagt.

Maten var bra, det fanns alltid valmöjligheter, vilket är bra för mig och min mage som är allt annat än snäll. Att köpa in en tallrik mat på en restaurang är annars ett helvete för mig för jag vet aldrig om jag ska äta upp och får alltid dåligt samvete då jag vet att vi betalat för den mat jag inte äter upp. Här var det buffe och ingen press alls, bara att ta det jag kände för att äta och var sugen på. Heavenly!

Showerna var ruggigt bra. Till och med barnshowerna. Jag skrattade så mycket åt clownerna Coco och RajRaj. Kände mig som en femåring. Det var en skön blandning med låtar och teman på showerna, och förutom de fyra artisterna som sjöng och dansade var även en varitetartist med och uppträdde med bland annat jonglering. Han kom fram till mig efter en show och sa att han kände igen mi från Vasa, tydligen hade han gått cirkusgymnasiet där. Världen är bra liten ibland.

Sista dagen passade jag på att gå på det spa som fanns på hotellet och fick en manikyr, det har jag aldrig fått förut och jag tvivlar på att jag kommer göra det igen. Dont get me wrong, det var underbart, händerna har aldrig varit så bortskämda och mina naglar har aldrig varit så fina som de är nu. Men det var dyrt och jag är inte total inkompetent själv, jag kan ta ganska bra hand om mina naglar, klippa, fila, fixa nagelbanden, måla dem. Behöver inte lägga ut pengar på att nån annan ska göra det. Men det var skönt att få skämma bort sig själv lite, unna sig något, så jag ångrar det inte alls.

Här kommer då lite bilder från veckan.
Kommentarer
Postat av: jonathan

vi bodde på samma hotell och exakt samma rum =D

det var najs

2010-10-11 @ 23:52:56
Postat av: Isabel

Vad härligt det låter! Ska åka dit i juni :)

2011-01-31 @ 21:29:21
URL: http://isaabel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0